Tips !!

 
Tip 1: Stof knippen
Voor u gaat knippen moet je eerst bepalen welke kant het meeste rekt, dit per stof verschillend, de ene rekt verticaal meer en de andere horizontaal, glitterstof rekt iets minder dan de velours en de Mystique en Lycra's.
De kant die het meeste rekt wordt horizontaal gehouden met het knippen, ivm het instappen van het pakje.
Met glitterstof maakt het niet zo veel uit welke kant je knipt, verticaal of horizontaal, dit in tegenstelling van de velours dan zit je met de vleug.
 
Tip 2: Velours knippen
Met velours hou je bijna altijd de ruwe kant naar beneden , als je met je hand over de stof gaat moet het vanaf boven naar beneden ruw aan voelen.
Waarom:
De kleur komt beter uit, probeer vooraf zelf te testen.

Tip 3: Sequins stof/ paillettenstof.
Gebruik een Jeans naald, deze knapt niet zo snel.
Aan de binnenkant kant het schuren tegen de huid,oplossing is aan de binnen zijde de scherpe stukjes er af knippen, en er een soort van (biesband) kan gewoon met lycra stof , aan de binnen kant er op naaien, dit kun je doen met de gewone platte stretch steek, je naait de stof dan in de lock zoom, en of op de zigzag steek, niet op de scheiding van de buiten kant, maar daarvoor in de zoom, zodat het niet zichtbaar is aan de buiten kant, je vouwt het dan om de zoom waar de scherp stukjes de huid kan raken, en naait het weer in de zoom, overtollige stof kun je er gewoon afknippen.
 
Tip 4: Het aftekenen van de stof
Wij gebruiken hiervoor een zilveren gelpen, nieuw in onze collectie zie bij Ass., voor het afteken, de lijnen verdwijnen vanzelf weer, als je de lijnen niet te dik maakt let op met witte stof.
 
Tip 5: Afgeven van stoffen.
Neem nooit geen risico, zeker als je met witte stoffen werkt, samen met gekleurde glitterstoffen, velours, dan kun u, op eigen verantwoording natuurlijk, de stoffen eerst wassen in de wasmachine (30 graden) , zodat je er zeker van bent dat de stof niet afgeeft aan de lichtere stoffen, de ene stof geeft wel eerder af dan de andere, maar dat hou je met gekleurde stoffen.
 
Tip 6: Pailletje foil op gaas,
Niet te strak en niet op zweet plekken, dan kunnen de pailletjes eraf gaan.
 
Tip 7: Steentjes op stretchstof,
Steentjes nooit direct tegen elkaar aan zetten dan rekt het niet meer dan komen er gaten in de stof, want de stof kan dan niet stretchen door de lijm.

Making hair elastics,Maak uw eigen haar elastiek